Ballıkaya'daki Yangın Kontrol Altına Alındı

 Ballıkaya'daki Yangın Kontrol Altına Alındı












8 yıl önce de Ballıkaya büyük bir yangın yaşamıştı. Bugün yine aynı şekilde yaşıyor. O zaman saat 11.00 sıraları çıkmıştı, bugün ise gece yarısı çıktı.
14 Ağustos 2023 Pazartesi gecesi çıkan yangın gece boyu devam etti. Bölgeye Malatya Büyükşehir Belediyesine ait 8 itfaiye aracı ve 34 itfaiye personeli, Büyükşehir Belediyesi Yol Asfalt dairesine ait 3 iş makinesi, Arguvan Belediyesine ait 1 iş makinesi, Hekimhan Belediyesine ait bir su tankeri ile müdahale edildi (Malatya Tek Haber).
Saat 21:30’da başlayan yangın sabaha karşı 05:00’da bölgede yaşayan vatandaşlar ve Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye personelinin büyük çabasıyla kontrol altına alındı. Başkavak köyü sınırlarına kadar yayılan yangın, öğlen sıralarında Küroğu tepesindeki son yayılma durdurularak tamamen kontrol altına alındı. 
Yüzlerce dönüm arazinin zarar gördüğü bölgede yerleşim yerlerine yangının sıçramaması için önlem alındı. Yangında 2 vatandaş ise dumandan etkilenirken sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi.
İtfaiye ve jandarma ekipleri yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Yangın nedeni henüz belirlenmemiş olsa da yangın anında şiddetli fırtınanın olduğu, iki gündür sokak lambalarının yanmadığı, elektrik şebekesinde sorun olduğu, köylülerce belirtildi. Kırk yıla yaklaşan zamandan beri elektrik ve su şebekelerinin yenilenmemesinin süreli sorun doğurduğu da dile getirildi.
2015 yılında yaşanan yangında olduğu gibi bu yangında da elektrik şebekesinden çıkmış olabileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ballıkaya'da Sekiz Yıl Sonra Yine Büyük Bir Yangın

Yangın Anılarımdan